Sunday, January 6, 2013

Naturactor and Pre-Order for Printed Audrey.

Assalamualaikum and hi :)

SOLD OUT

Naturactor

For years i've been using this miracle foundation called naturactor from meiko. guess, it's my secret of having express pretty skin ;p. dulu confuse sangat nak pakai foundation apa yang tak bagi muka ni nampak berkilat sangat, tak bertompok dan ada spf. sebelum ni, sy pakai maybelline angelfit. ok lah. not too bad. tapi lepas sy diperkenalkan dgn naturactor.. sy tak pernah tukar foundation lain. i guess almost 3 years dah pakai. and i really love the texture.

naturactor meiko ini dari Jepun. tapi the one yang sy jual, kilang nya di China. dan ianya original. hati2 bila nak beli naturactor ye kawan2 sebab banyak yang tiruan. kalau yang tiruan, texture nya lembik bila kene panas dan baunya sedikit wangi. kalau original, texture nya takkan lembik even kat tgh panas dan tiada bau. dan kalau tak original, dalam 2-3 minggu pakai, kulit akan start naik jerawat and other skin problems. if original.. kulit makin cantik. sebab tu la sy tak pernah tukar. dah puas hati sangat. satu naturactor tu boleh tahan setahun (dengan penggunaan hampir setiap hari). dengan harga yang berpatutan.. memang berbaloi untuk pakai naturactor ni.

kelebihan naturactor :
-anti kilauan/ tidak berminyak
-menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat dan noda hitam
-ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
-melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
-senang digunakan, cepat dan yang penting tak melekit
-long lasting dan tahan sehingga 12 jam!
-tidak menutup pori2
-sering digunakan oleh make up artis






naturactor ni boleh saja pakai untuk everyday use. cuma kurangkan kuantiti nye la. agak2 dah tak nampak black head tu, cukup la. tak perlu pakai banyak2 :)

my tips untuk pakai naturactor agar kelihatan natural dan tidak bertompok:

kulit muka normal/berminyak : sebelum pakai naturactor tu pakai dulu any moisturizer/cream yang korang biasa pakai. sy pakai vitamin E oil. gunakan foundation brush untuk oleskan naturactor ke muka. kalau tak pakai brush, letakkan sedikit naturactor di dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan dagu. kemudian urut muka dan balance kan foundation tadi.

kulit muka kering : selepas pakai moisturizer/cream yang biasa korang pakai, campurkan naturactor dengan any liquid foundation. kiranya, oleskan naturactor dan liquid foundation ke dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan dagu. urut muka dan balance kan combination foundation tadi.

hasilnya, kulit muka nampak licin berseri uolls! :')

ini adalah kod2 nya, untuk panduan anda :







130 : for very fair skin -pinky tone
140 : for chinese skin - pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay & indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese & malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [dark brown] : for shading
161 [yellow] : corrector for reddish skin
171 [green] : corrector for reddish skin
181 [white] : highlight

p/s - i'm using 151 :)

btw, loose powder from meiko pun ada. hanya available 2 kod iaitu 41 dan 51. sy pakai kod 41. a bit cerah dari naturactor tapi finishing ni sangat cantik. i like ok! :D 

if interested, please email us your full name, address, hp number and code to bfs.naturactor@gmail.com. iye, email lain berbanding yang lain sebab tempahan naturactor sangat banyak. jadi senang utk kami pantau tempahan naturactor since lebih fokus :)

Price 
naturactor : RM44
loose powder : RM50
(harga tidak termasuk poslaju RM6 semenanjung, RM9 sabah dan sarawak)

Order dan pembayaran akan dibuka sehingga 16 Januari 2013. postage akan dibuat 2 kali iaitu 11 Januari (bagi yang bayar awal) dan 17 Januari.

now, beralih kepada bajuuuu kesukaanku :')


Printed Audrey

SOLD OUT

harituh dah cakap nak buat pre-order kan. jadi sekarang sy dah buka pre-order dan bayaran sehingga 10 Januari 2013 (khamis).

berminat boleh emailkan full name, address, hp number dan code ke byfatinsuhana@yahoo.com. email utk naturactor dan baju adalah berasingan ye. kalau ada yang nak beli both, boleh emailkan ke byfatinsuhana@yahoo.com :)







measurement.


skirt currently tak restock lagi. harap maklum. thank you and happy shopping! :D 

No comments:

Post a Comment

Post a Comment